1 april, 2018 Pelle 0Comment

Våran hemsida, destphil.se är återigen online efter att ha legat nere en längre tid. Ny plattform, nytt format och nya funktioner. En del kanske lite till det sämre, men en del till det bättre skulle jag tro.

Vad var det som hände??

Det är, för mig, lite svårt att säga faktiskt, men mest troligtvis är att våran databas vart hackad. Plattformen som forumet låg på (phpbb) är visserligen bra, men den har sina brister. Önskan har funnits att byta till en bättre plattform ganska länge av flera anledningar, som stabilitet, uppdateringsfrekvens, utbildningsmöjligheter osv..
Jag gjorde ett flertal försök att rädda forumet, men databasen var för korrupt för att det var något som jag skulle kunna göra.
Lyckligtvis så finns det kvar några kopior av forumet på Internet Archive, du kan läsa mer om det på arkivsidan.

En annan spark i baken var all kritik mot facebook som har uppdagats den senaste tiden, och det bara bevisar vilken fördel det finns att själva ha kontroll över informationen.

Ny plattform!

Valet av ny plattform var långt ifrån lätt, och det tog en hel del testande. Kriterierna var att den skulle vara etablerad och uppdateras frekvent. Open Source, så att jag inte drar på DP några kostnader för DP, då vi dagsläget har noll i intäkter. Möjlighet att bygga ut gruppen vid behov. Valet vart tillslut WordPress, en plattform som jag först övervägde 2009 när jag övertog forumet från Tomas, men som då inte hade något forum som fungerade bra. Idag finns bbpress som utvecklas av samma team som ligger bakom WordPress.
bbPress är på långa vägar inte lika fullproppat av funktioner som vårat gamla forum, phpbb, det är inte heller på långa vägar lika lätt att administrera 🙁

Men, fördelarna överväger nackdelarna för mig, och jag tror att valet av plattform kan vara bra för Destination Philippines framtid på internet.

Framtiden

I princip, så börjar Destination Philippines om från början. Förhoppningsvis så hittar några gamla medlemmar tillbaka till sidan, men min förhoppning är att det även kan komma en del nya. Jag hoppas även att med nya medlemmar som bidrar till sidan att vi kan bygga en riktigt informativ och bra sajt om allt som har med Filippinerna att göra.